Deutsch Francais
Livio Gabrielli Con il Maestro Gedda Livio Gabrielli
Kruidenmeent 10
1218BC Hilversum
T: +31(0)35 691 65 75
M: +31(0)6 27 10 69 24
E: liviogabrielli@gmail.com
Livio Gabrielli
Lyrische tenor

Curriculum Vitae

De Italiaans/Zwitserse tenor Livio Gabrielli voltooide zijn studie bij Jane Mengedoht aan het Conservatorium van Zürich, waar hij tevens afstudeerde voor het opera- en concertdiploma. Tijdens zijn studie bereikte hij de halve finale van het internationale zangconcours “Francisco Viñas“ in Barcelona, zong hij de hoofdrol in “Der Graf von Luxemburg” van Lehár en maakte als Tamino een tournee van 100 voorstellingen in Mozart’s “Zauberflöte”. Tamino
La Belle Helene De afgelopen jaren trad hij op als solist in Zürich, Basel, Italië, Frankrijk (Festival de Nantes), Bilbao (dir. Michel Corboz), Genève (Victoria-Hall) en uiteraard ook op diverse Nederlandse podia, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam. Hij zong hoofdrollen in o.a. “Viva la mamma” van Donizetti, op uitnodiging van de Hoofdstadoperette Amsterdam een seizoen lang de rol van Tassilo in “Gräfin Mariza” van Kálmán, vervolgens in Basel de rol van Paris in “La belle Hélène“ van Offenbach, Ferrando in “Cosi fan tutte” van Mozart, Elvino in “La Sonnambula” van Bellini en in Duitsland nogmaals “Die Zauberflöte”.
De rol van Fenton in Verdi’s opera “ Falstaff ” zong hij tijdens een tournee in Italië met als hoogtepunt een voorstelling in het theater Regio di Parma. Daarna werd zijn repertoire verrijkt met de titelrol in “Ernani”, Oronte in “I Lombardi”, Ismaele in “Nabucco” en Alfredo in “La Traviata” (o.l.v. Arjan Tien) van Verdi en Turiddu in “Cavalleria rusticana” van Mascagni.

Tevens trad hij met het Orkest der Lage Landen o.l.v. Walter Proost verscheidene malen op in België met het programma “Hommage à Mario Lanza”.
Ook als oratoriumzanger is hij een veelgevraagd solist. Tot zijn repertoire behoren de belangrijkste werken van Bach, Händel, Mozart, Schubert, Mendelssohn, Rossini, Puccini, Verdi, Berlioz, Gounod, Martin, Honegger en Orff.
Werken die hij regelmatig zingt zijn o.a. Aria’s van Matthäus en JohannesPassion, de “Petite Messe Solennelle“, het “Stabat Mater” van Rossini, de “ Messa di Gloria” van Puccini, het Requiem van Verdi en werken van Frank Martin en Arthur Honegger.

Graf von Luxembourgh
Geboren en opgegroeid in een tweetalige en culturele omgeving, profileert hij zich sinds enige jaren steeds meer in het Franse en Italiaanse lyrische repertoire.
Livio Gabrielli is lange tijd begeleid door de tenor Nicolai Gedda. Zijn huidige coach is Gemma Visser.
Naast zijn carrière als solozanger, heeft hij een echte passie als zangpedagoog ontwikkeld en begeleidt steeds meer amateur-en beroepszangers.
I te vurria vasà (Russo\Di Capua), 2016 Live